Kunstig intelligens bliver for 2017, hvad Disruption var for 2016

Af Anders Hvid, Stifter af DareDisrupt. ambassadør for Singularity University og medlem af SIRIkommissionen.

 

Lad mig starte med en forudsigelse; Kunstig intelligens bliver for 2017, hvad Disruption var for 2016. Kunstig intelligens der får biler til at køre selv, oversætter sprog, hjælper lægen med diagnosticering og advokaten med at få overblik. Kunstig intelligens kommer alle steder og i alle produkter.  Alle virksomheder, som ønsker en plads i fremtiden skal forstå, hvordan kunstig intelligens vil påvirke deres produkt.

 

Kunstig intelligens er et bredt begreb, der dækker over alt fra simple algoritmer til neurale netværk. Fra 1990’ernes ekspertsystemer til det hypede Machine Learning. Det er vigtigt at forstå, at kunstig intelligens ikke er menneskelig intelligens. Vi har en tendens til altid at måle systemernes formåen mod vores egen. På en lang række områder kommer kunstig intelligens aldrig til at overgå mennesket. Det kunne fx være evnen til at føle empati og sætte sig i andres sted. På andre områder er maskinerne langt forbi, hvad noget menneske kan hamle op med. En computer kan dividere store tal med hinanden hurtigere end noget menneske. Vi skal holde op med at sammenligne de to. Det er to helt forskellige ting. Dog skal vi samtidig forstå, at da den kunstige intelligens udvikler sig, er grænsedragningen mellem de to ikke fastlåst. Vurderingen af, hvad et menneske kan løse og hvad en maskine kan klare bedre, er i konstant bevægelse.

 

Digitalisering og de meget store mængder data vi skaber, har givet ny vind til kunstig intelligens. Vi mennesker er tvunget til at gentænke, hvad vores bidrag skal være, når maskinerne overtager vores rutineprægede og/eller informationstunge opgaver. Den kunstige intelligens kommer i de fleste tilfælde ikke til at automatisere hele vores jobfunktion, men ’kun’ opgaver. Vi har som mennesker stadig et job, men vi bliver forlænget af teknologien. Med Google på min smartphone har jeg altid adgang til en verden af information. På samme måde vil kunstig intelligens gøre en hvilken som helst professionel til den bedste professionelle. En advokat vil kunne rådgive, som havde hun 100 års erfaring. En læge vil kunne diagnosticere, som havde hun læst al forskning både ny og gammel.

 

På mange måder bliver vores hierarki udfordret. I dag er det den klogeste, der bestemmer. Den med længst erfaring eller længste uddannelse. Men når netop fortolkning af erfaring eller viden generelt bliver tilgængeligt for alle, skal vi finde nye værdier at indordne os under.

 

I SIRIkommissionen arbejder vi på netop denne transformation. At få alle til at forstå, hvilke muligheder kunstig intelligens bringer os, hvordan arbejdsmarkedet skal tilpasse sig og hvordan vi som samfund kan få størst gevinst af de nye muligheder.

 

Kunstig intelligens er ikke noget nyt begreb. Faktisk har kunstig intelligens som forskningsfelt eksisteret siden 1956. Indtil for ganske nyligt har det ikke haft den store opmærksomhed. Der er flere forklaringer på, hvorfor det sker netop nu. Både computerkraften i de computere, der driver systemerne og mængden af data, som systemerne bruger til at træne med, accelererer med eksponentiel hastighed. Nu har begge nået et niveau, hvor løsningerne fungerer i praksis. Og det er da også netop de grene af kunstig intelligens, der tager udgangspunkt i store mængder data, som blomstrer i disse år.

 

Den eksponentielle acceleration er en udfordring. Vi mennesker er bygget til at tænke lineært. Vi er dårlige til at fremskrive eksponentielt. Vi overvurderer teknologien på kort sigt og undervurderer den på lang sigt. Ting, der virker ubegribelige i dag, er helt naturlige i morgen. Hvis vi skal skabe fremtiden, skal vi forstå teknologiens betydning og de afledte effekter. Jeg kalder det teknologisk intuition.

 

I det næste indlæg vil Christian Bason, CEO i Dansk Design Center og medlem af SIRIKommissionen, fortælle hvordan og hvorfor design tænkning kan omsætte potentialerne i kunstig intelligens til ny innovation og forretningsudvikling for virksomhederne – og om hvilke nye udfordringer byer, organisationer, ledere, medarbejdere og borgere kommer til at stå over for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *